Община Сливен

В Административен съд - Сливен тръгна дело за конските каруци в града

-------------------------------
13.10.2016 / 10:29

Състав на административния съд в Сливен даде ход на дело, свързано със забраната по улиците на града да се движат каруци, теглени от коне и магарета. Тя е вписана в актуализираната общинска наредба за обществения ред и беше атакувана от окръжната прокуратура. Мотивът на магистратите е, че забраната е дискриминационна и не държи сметка , че в града има собственици на имоти, които няма по какъв друг начин да ги стопанисват или да стигнат до тях.

Председателят на съдебния състав Слав Бакалов даде едноседмичен срок на общинската администрация да представи в писмен вид възраженията срещу прокурорското становище.

От 50 до 1000 лв е глобата за първо нарушение на забраната, при повторно може да стигне и 5 000 лв.

Проблемът с конските впрягове от години измъчва жителите на Сливен, припомнят местните.Десетки са случаите за предизвикани от боядисаните в жълто , но без светлоотражателни елементи возила катастрофи.

Административният съд ще излезе с решение по казуса в едномесечен срок.Дори забраната да отпадне събраните до момента глоби няма да бъдат връщани, уточни председателят на състава. "Монитор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев