Община Сливен

Единственият дебат Цачева-Радев засега е на тема да има ли дебат

-------------------------------
12.10.2016 / 15:44

Кандидат-президентите на двете най-големи партии ГЕРБ и БСП Цецка Цачева и Румен Радев вече поведоха дебат, но задочен, по единствения засега въпрос – къде да бъде дебатът.

В понеделник Радев не се яви на уговорен дебат с Цачева в сутрешния блок на Нова телевизия, заявявавйки, че има планирани срещи с граждани в страната и "няма да размества графика си според "призовките“ на управляващата партия".

 

Във вторник предизборният щаб на Румен Радев съобщи, че е предложил на щаба на Цецка Цачева да бъде проведен дебат между двамата, който да се състои не в телевизионно студио, а на неутрално място и да бъде излъчен от всички медии, желаещи да го отразят.

 

Мотивът е, че в момента телевизиите се съревновават коя да направи първа дискусията в собственото си студио, но според социалистите и кандидата им е по-редно достъп да имат всички - телевизии, радиа, регионални медии, сайтове.

 

"Ако бъде получено принципно съгласие от щаба на ГЕРБ, датата, мястото, водещият и екипът, отразяващ дебата, ще бъдат уточнени с екипите на двамата кандидати", съобщават още от щаба на Радев.

 

След размисъл от щаба на ГЕРБ върнаха отказ, който аргументираха с поредица комплименти към националните телевизии и страх от страна на социалистите.

 

"Цецка Цачева вече е приела всички покани на всички национални телевизионни канали за дебат с кандидат-президента на БСП, в това число и в обществената телевизия. Г-жа Цачева не се съмнява в неутралитета на българските телевизии и се надява на повече смелост и кураж от страна на г-н Радев за предстоящите и отдавна планирани дебати", се казва в прессъобщението на ГЕРБ.

 

"Националният предизборен щаб на ГЕРБ приема за безпринципна и обидна към българските медии идеята на БСП за дебат между кандидатите за президент от двете партии извън телевизионните студия. ГЕРБ счита това предложение за поредно дезертьорство на кандидата на левицата, което доказва, че той не може да носи отговорността да бъде обединител на нацията и главнокомандващ на българската армия", заключва щабът, ръководен от Цветан Цветанов.

 

"Очакваме БСП да подходи с уважение към българските избиратели и да им даде възможност да проследят телевизионен политически дебат между основните кандидати за държавен глава по начина, който е определен от закона и от международните политически традиции. Призоваваме БСП да спре да крие кандидата си и да му позволи да отговори на въпросите, на които е длъжен да отговори всеки един от кандидатите, защото вчерашното неявяване на г-н Радев на дебата беше обида към зрителите и доказателство за страха от директен контакт и съпоставяне на качествата на кандидатите", завършват от щаба на ГЕРБ.

 

Mediapool ще ви информира и за по-нататъшното развитие на случая с дебата Цачева-Радев и разменената между щабовете кореспонденция. "Медиапул"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев