Община Сливен

Бизнесменът Иван Начев е носител на наградата „Добри Желязков” за 2016г

Бизнесменът Иван Начев е носител на наградата „Добри Желязков” за 2016г
11.10.2016 / 19:21

Носителят на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016г. е Иван Начев – управител на СД „Начеви-90 С-ие”. Той бе избран на заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата, което се проведе на 6 октомври, въз основа на показателите - социална стабилност; липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване; направени инвестиции; печалба.

 

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен и номинирането на 4 фирми.

 

СД „Начеви-90 С-ие” е основано през 1991г. и през годините се налага като еталон за уникален дизайн и коректност в проектирането и производството на мебели. Фирмата разполага със собствена многофункционална производствена сграда със съвременно техническо оборудване, разположена на площ от 7000 кв.м. и изложбена зала в центъра на град Сливен.

 

Меката мебел, която се произвежда от фирма „Начеви-90” се изнася предимно за големи търговски вериги в чужбина. Продажбите, реализирани на вътрешния пазар, заемат едва 10-12%. За да отговори на високите пазарни очаквания, фирмата разширява обема на дейността си, инвестирайки средства в построяването на нова производствена база с модерно оборудване, изцяло по европейски стандарти. Това дава възможност не само да се увеличи производственият обем, но също така и да се ангажират нови кадри в него. Само за последните няколко месеца във фирмата са назначени близо 50 нови служители.

 

През текущата 2016 година се инвестират средства и в разработването на иновативен продукт. Фирма „Начеви-90” е на път да произведе първия в света „смарт” диван. Проектът, разработен съвместно с IT специалисти от БАН, е за иновативен диван с вградена музика и таблет, от който могат да се управляват всички уреди в помещението. Диванът ще бъде не само изключително функционален, но и много удобен. Очаква се голям интерес към новия продукт както в страната, така и в чужбина.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев