Община Сливен

Състезания по спортни танци ще се проведат на 15 октомври в Сливен, а ученици ще изкачват Хамам баир послучай празника на града

------------------------------------
11.10.2016 / 08:30

Състезания по спортни танци ще се проведат на 15 октомври в спортна зала „Васил Левски” в Сливен. Събитията са включени в културния календар на Община Сливен по повод празника на града – Димитровден.

От 10 часа ще се състои открит национален турнир по спортни танци „Изгряващи звезди СЛИВЕН 2016”, в 13 часа – открит национален турнир по спортни танци „СЛИВЕН 2016”, а в 16 часа са насрочени открито национално първенство по спортни танци „Купа СЛИВЕН 2016” и отборно първенство по спортни танци „Купа СЛИВЕН 2016”.

Състезанията се организират от Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци "Сливен", със съдействието на Община Сливен.

 

Скоростно изкачване за ученици по стълбите, водещи към Хамам баир, организират в Сливен. Проявата се провежда за пети пореден път и е под наслов “Напред и нагоре”. Организатор е „Ротари клуб”, със съдействието на Община Сливен.

Събитието ще се проведе на 15 октомври, събота, от 9.30 часа, като половин час по-рано трябва да се съберат участниците.

Стартът на изкачването ще бъде пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител” , а финалът пред паметника на Хамам баир.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – момичета и момчета 5-7 клас , 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас. С медали ще бъдат наградени първите трима участници от всяка възрастова група.

За всички участници в проявата ще бъдат осигурени безплатни напитки, а след приключване на състезанието ще бъде проведена томбола с награди.

След последния старт на скоростното изкачване за ученици, организаторите канят всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване на наградите.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев