Община Сливен

Кметът Стефан Радев посрещна младежи-доброволци от Сливен, Италия и Испания по проект на Младежкия дом

-------------------------------
10.10.2016 / 15:47

Кметът Стефан Радев посрещна доброволци от Италия и Испания, които са в Сливен за провеждането на фестивала „Младостта на Сливен днес – бъдеще на Европа утре“.

Фестивалът се организира по повод празника на града – Димитровден и ще се състои на 24 октомври, от 16.30 до 19.30 часа, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър”. Събитието ще се проведе в рамките на проект „Младостта на Сливен днес – бъдеще на Европа утре“, който се изпълнява от Младежки дом по програма "Еразъм+".

 

Стефан Радев приветства доброволците и ги поздрави за участието им в проекта на Младежки дом. „Вие ще бъдете посланици на добри практики от Испания и Италия. Със сигурност съвместната Ви дейност с младежи от Сливен ще бъде ползотворна и за Вас, и за тях”, заяви кметът. Той посочи, че чрез фестивала, доброволците ще могат да покажат какви са интересите на младите хора и начините, по които те се представят пред света. „Приветствам всяка добра инициатива, която популяризира доброволчеството в името на добри каузи”, каза още той.

 

Директорът на Младежки дом – Сливен, Таня Евтимова, съобщи, че фестивалът се провежда за осми път с финансовата подкрепа на Центъра за развитие на човешките ресурси и програма „Еразъм+” на Европейския съюз.

 

„Европейските програми дават възможност на младите хора от Европа да се опознават. Ние сме посрещнали над 240 доброволци от различни европейски страни. С някои от тях работим по дългосрочни проекти, които са в рамките за една година, а с други – по краткосрочни проекти”, коментира Таня Евтимова. Тя смята, че участието на чуждестранните доброволци, ще им даде възможност да се запознаят с нашата култура и традиции, и да си тръгнат от Сливен с много положителни емоции.

 

Младежите от Италия и Испания разказаха, че идват в Сливен, защото пребиването им ще бъде вълнуващо преживяване и ще намерят много нови приятели. Те заявиха, че имат много идеи за осъществяването на фестивала и се надяват, че ще имат възможност да ги приложат. Доброволците споделиха, че хората в България са много добре настроени към тях.

 

В срещата взеха участие и доброволци от Сливен, както и експертите от екипа на проекта – Анелия Иванова и Росен Русев.

 

„Младостта на Сливен днес – бъдеще на Европа утре“ е краткосрочен проект с участието на 10 доброволци от Италия и Испания и е за период от 1 месец. По време на своята доброволческа служба, младежите ще живеят и работят в Сливен. Сред дейностите им са подготовката и провеждането на фестивал на младежкото творчество.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев