Община Сливен

Лудост! Зловещи клоуни нападат в САЩ, Великобритания и Австралия като в роман на Стивън Кинг!

-------------------------------
10.10.2016 / 15:35

Масови нападения, извършвани от хора, маскирани като клоуни, хвърлиха в паника САЩ, а след това Великобритания и Австралия. Истинска психоза настъпи в някои населени места, особено около училища и университетски кампуси след няколко атаки и опити за отвличания. Това накара полицията да отправи призиви към хората да се успокоят, като към тях се присъеди и кралят на хорър жанра Стивън Кинг.

Цялата лудост започна в Южна Каролина през август, когато бяха получени сигнали, че хора, облечени като клоуни, се опитвали да примамят деца в гората, съобщава „Тайм”.

Местни твърдят, че от гората се чули изстрели. Паниката се превърна в национален феномен, когато започнаха да валят зловещи сигнали в повече от 20 щата. На някои места възникнаха безредици и се наложиха арести. В Алабама бяха задържани най-малко 7 души по обвинение, че са отправяли „терористични заплахи, имащи отношение към свързана с клоуни дейност”.

 

Не закъсняха и опитите за разправа с клоунското нашествие. Стотици студенти от Университета в Пенсилвания организираха хайка за лов на клоуни. Училище в Кънектикът наложи пълна забрана на носенето на клоунски костюми. Проблемът стигна и до Белия дом, където един от говорителите заяви, че президентът е наясно със ситуацията и силите за сигурност приемат проблема напълно сериозно.

 

В САЩ клоуните отдавна не се свързват със забавление, а хвърлят в ужас малки и големи от 80-те години насам, когато Стивън Кинг написа един от най-популярните си романи на ужасите – „То”. Кошмарната история беше превърната и във филм и така завладя въображението на още повече хора.

 

Според някои, случващото се в момента е само игра и не бива да се взема насериозно, тъй като в повечето случаи става въпрос за младежи, опитващи да се пошегуват. И докато в някои щати полицията се отнася пренебрежително към проблема, доста хора са в истински ужас и инструктират децата си да се пазят и да си стоят повече време вкъщи. Много учебни заведения са издали инструкции за безопасност във връзка с клоунските атаки.

Кошмарът се прехвърли и във Великобритания, където за седмица само в Нюкясъл са регистрирани шест инцидента с маскирани нападатели. В повечето случаи те изскачали от храстите и преследвали хора по улиците, съобщава „Дейли Мейл”.

 

Арестувани са няколко нападатели, които носели със себе си ножове и бухалки. В Плимут 22-годишен младеж хукнал да гони клоун, който размахвал бухалка.

 

Шок настъпил в училище в Есекс, след като двама мъже, облечени като клоуни, попитали няколко ученички дали искат да отидат с тях на рожден ден. Когато момичетата отказали, те отпрашили с черен ван. Тревогата се засилила, след като няколко клоуна били забелязани около спортните площадки. Училището било под блокада за известно време.

 

Истерията достигна дори до далечните Австралия и Нова Зеландия. Подозрителни мъже, облечени в клоунски костюми, са забелязани в Мелбърн, Брисбейн и други големи австралийски градове. Въпреки че се смята, че става дума за обикновени имитатори, местните жители са силно притеснени за децата си.

 

В Нова Зеландия 22-годишна жена се е оплакала, че е била нападната от двама клоуни. Тя дори получила леки наранявания. Последвали още сигнали. Подозрителни типове били забелязани и в Мексико. "БЛИЦ"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев