Община Сливен

Божидар Темелков световен шампион по самбо, Иван Стефанов вицешампион

-------------------------------
10.10.2016 / 08:30

Божидар Темелков спечели световната титла по самбо на първенството на планетата за младежи и юноши в Румъния. В категория до 65 кг възпитаникът на СА Биоком Ставен (Сливен) се справи последователно с представите на Монголия, Азербайджан и Беларус, а на финала надви с 2:1 самбист от Украйна. Темелков, който е една от надеждите на българския спорт, донесе първия медал за България от световното в Румъния.

 

Иван Стефанов спечели сребърен медал в категория до 87кг на Световното първенство по самбо за младежи и девойки до 18 и 20год в румунският град Плоещ.

Успехът за родения в Сливен състезател идва след едногодишна пауза, заради контузия. Въпреки тежката операция, която претърпя и липсата на подготовка Стефанов замина за Румъния, поемайки изцяло разходите по това участие и успя да се пребори за второто място в категорията си.

Въпреки, че беше най-лекият състезател в категорията си, сливналията показа силен дух и воля, успявайки да постигне четири победи, които да му отредят място на финала. В спора за златото Стефанов отстъпи на представителя на Грузия след 1:1 наказателна точка. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев