Община Сливен

Румен Радев избяга от дебат с Цецка Цачева... Тя не се срамувала от членството си в БКП

------------------------------------
10.10.2016 / 10:20

Румен Радев, кандидатът за президент, излъчен от БСП, не дойде на дебата с Цецка Цачева от ГЕРБ в студиото на Нова телевизия. Медията се опита да организира публичен диспут между двамата, но червения генерал избяга от директния сблъсък. До сега Радев не е дал обяснение за отказа си.

„Започва обиколката ми из страната, но във всеки момент, в който може да се състои дебат с кандидата на БСП, аз ще се отзова. Готова съм“, заяви Цачева. Така предварително обявеният дебат се превърна в интервю с кандидата на ГЕРБ. "Фактор"

 

„Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците”. Това каза в предаването „Здравей, България” кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. По думите й не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората. „Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите”, заяви Цачева. На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. „Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка”, категорична беше Цачева. За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията. „Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз”, каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър. „Съпругът ми не е участвал в приватизацията на „Булгартабак”, категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева. Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. „Още от четвърти клас учи математика”, сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това. „Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност”, разказа кандидатът за президент. Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. „Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки”, категорично заяви тя. Цецка Цачева каза, че няма заем и лизинг, доходите й са заплатата й от Парламента и малък наем. 27 август е последният път, когато е плакала, тогава изпратила сина си за есенната сесия, обясни тя в интервю за "Здравей, България" по Нова тв. Най-добрите й приятели са в различни групи - от детството, семейни и т.н., всъщност има голям кръг от близки хора. На въпрос за колко пари е облечена, обясни, че не може да каже сумата, но пазарува само от български дизайнери. "24 часа"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев