Община Сливен

Футболистите на с. Омарчево се класираха на първо място във футболния турнир "За купата на кмета на община Нова Загора"

------------------------------------
09.10.2016 / 21:11

Вече четвърта поредна година в дните, посветени на празника на Нова Загора се разгарят футболни емоции и страсти в турнира „За купата на кмета на Община Нова Загора”. Тази година на 9 октомври от 10.00ч. на Градския стадион сили премериха отборите на: Радецки, Асеновец, Кортен, Омарчево, Съдиево и Коньово.

Футболните срещи са последните от деветте турнира, които се играха в два полусезона в малките населени места. Броят на натрупаните точки, определи и крайните финалисти. Оспорваните финални игри бяха уважени от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, народния представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, заместник-кметовете Маргарит Тодоров, Светла Стоянова и Ивайло Енев и кметове на населени места от общината.

С най много точки на призовото първо място се класира отборът на с. Омарчево, последван от отборите на с. Коньово и с. Кортен . На четвърто, пето и шесто място застанаха тимовете на: с.Съдиево, с. Асеновец и с. Радецки.

Кметът Николай Грозев поздрави всички на терена, като изрази радостта си, че всяка година надпреварата придобива все по-голяма популярност и увлича младите хора от малките населени места, където общината създаде благоприятни условия за практикуване на футболната игра:

„ Надявам се все повече млади хора да използват свободното си време и да практикуват любимия си спорт, за да имаме и нови свежи попълнения в новозагорския футболен отбор „Загорец”." Той пожела на всички да продължават да тренират със същото упорство, постоянство и любов, защото спортът дисциплинира и възпитава.

Кметът Николай Грозев връчи купата на победителя на отбора на с. Омарчево. Народният представител Галя Захариева и заместник-кметовете Ивайло Енев и Светла Стоянова наградиха останалите финалисти. Отличените на първите три места получиха топки, медали и парични награди. „Най-полезните състезатели” от шестте отбора получиха статуетки. Такива получиха и най-добрият вратар –Иван Стоянов от с. Омарчево и най-добрият футболист - Божидар Димитров от с. Асеновец.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев