Община Сливен

Проведе се Дванадесетият регионален турнир по свободна борба "Новозагорска слава"

-------------------------------
08.10.2016 / 17:45

Дните, посветени на Празника на Нова Загора – 14 октомври Петковден, са богати на културни и спортни прояви. На 8 октомври от 10.00ч. беше даден стартът на Дванадесетия регионален турнир по свободна борба „Новозагорска слава”, организиран от Спортен клуб по борба „Загорец” съвместно с Община Нова Загора. За пета поредна година състезанието се провежда под патронажа на кмета Николай Грозев.

На официалното откриване присъстваха градоначалникът Николай Грозев, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на ОбС Георги Николов, заместник-кметовете Ивайло Енев и Светла Стоянова. Гости на спортната проява бяха и Иван Йоргов, заместник –областен управител на Област Ямбол, Станка Златева – петкратна световна шампионка, шесткратна европейска шампионка и два пъти втора на Олимпиада, Гинчо Тончев – национален състезател от Нова Загора и др.

Сред публиката бяха дъщерята на световно известния Драгия Колев, автор на прочутата „Драгиева хватка” Николина Драгиева и неговата внучка Аделина Атанасова. Съдии на Дванадесетия регионален турнир по спортна борба са:Александър Енев, Иван Кондев и Костадин Козелев.

Кметът Николай Грозев откри традиционното състезание : „За мен е удоволствие и чест да Ви посрещнем отново в нашето китно градче по случай Празника на Нова Загора и провеждането на Дванадесетия регионален турнир по спортна борба „Новозагорска слава”. Много се радвам, че интересът към спортната проява расте с всяка изминала година и се превръща в една от атракциите по време на дните на Нова Загора. Пожелавам на всички тези млади спортисти успешно представяне, честна борба, за да израснат като достойни последователи на нашия световен шампион Станка Златева.”

След пожеланията за приятни мигове и празнично настроение, започна и първата оспорвана надпревара на тепиха. Тази година броят на желаещите да премерят сили и да окичат гърдите си с отличия е 133 души от: Бургас, Сливен, Раднево, Гълъбово, Горна Оряховица, Елхово, Партизани, Стара Загора, Руен, Ямбол и Нова Загора. Състезателите са разпределени в 4 възрастови групи: подготвителна 2006-2007, деца, родени 2004-2005, момичета 2002-2003 и момчета 2002-2003, като във всяка от тях има по три категории.

Класирането е индивидуално. Отличените на първите три призови места ще получат медали и грамоти. Купи са предвидени за „Най-техничен състезател”, „Най-резултатен състезател”, „Най-малък състезател” и „Най-добър новозагорец”, а за състезателят приложил пръв „Драгиевата хватка” ще получи грамота. Наградите са осигурени от Община Нова Загора.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев