Община Сливен

Договор по програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. е подписал кметът на община Твърдица Атанас Атанасов

...
07.10.2016 / 19:45

Договор „За предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. е подписал кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов.

Пред Радио „Фокус”-Сливен кметът обясни, че се създава местна инициативна група /МИГ/, която да прилага така наречения подход ЛИДЕР. "Подходът предвижда на принципа на местното обсъждане и кръгли маси да се вземат решения за реализирането на проекти с местно значение. Част от средствата ще се използват за реализиране на общински проекти, а друга част на малки проекти на местния бизнес, на принципа на проектното кандидатстване", обясни Атанасов и допълни, че това е основното изискване на мярката и то се подразбира от нейното име – водено от местните общности развитие. Тук участието на гражданите и съгласуването с тях на проекти, които следва да се реализират е прогласено като водещо начало. Сумата е 58 674, 90 лв.

Средствата ще се използват за подготвителни дейности, които отварят вратата към други до 2 милиона евро европейско финансиране. През подготвителния период ще се реализират дейности по популяризирането на МИГ-а. Ще се сформират работни групи и ще се изработи стратегия за управление на средствата, които ще бъдат предоставени на местната група за управление. Атанасов обясни, че в случая Общината ще си партнира с организации от местната общност, стопански субекти и неправителствени организации.

Фокус
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев