Община Сливен

Започват проявите по повод празника на град Твърдица на 14 октомври

-------------------------------
06.10.2016 / 13:36

От 8 октомври започват проявите за празника на град Твърдица – 14 октомври – Петковден, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен кметът Атанас Атанасов.

В съботния ден от 10.00 ч. ще се проведе състезание „Най-бърз и най-добър в професията дървосекач”. Надпреварата ще бъде на площад „Свобода”, пред НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”.

Във вторник отново в читалището на града ще гостува 3D кино с прожекции за деца и възрастни. На 12 октомври от 10.30 ч. ще има спортен празник на учениците от СУ ”Неофит Рилски”. Ще има състезание по колоездене, щафетна игра, ориентиране и шах.

За следващия ден са организирани изложби, както и постановка на представителен театрален колектив при НЧ „Светлина 1872” в село Кортен.

В голямата зала на Читалище „Св.Св. Кирил и Методий” ще се играе комедията „Народен представител” по Бранислав Нушич. На 14 октомври е кулминацията за деня на града – Петковден", каза още кметът.

Празникът ще започне със Света литургия и празничен водосвет в храм „Света Петка”, а веднага след него освещаване с тържествен водосвет на Първото изложение на Сдружението на пчеларите – Твърдица.

През целия ден пред читалището в града ще има презентации, дегустации и конкурси. Официалната церемония за празника на града ще започне от 10.30 ч. на площад „Свобода” с ритуал за вдигане на знамената и поднасяне на венци и цветя на паметника на „Майка Твърдица”.

Тържествената сесия на Общински съвет е от 10.45 ч. С празничен поздрав за жителите и гостите на града, с участие на гости от Твърдица и Молдова, концерт на Илка Александрова и празнично хоро ще завършат проявите за празника, допълни кметът. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев