Община Сливен

Община Сливен ще въведе електронен прием в учебни и детски заведения

-------------------------------
06.10.2016 / 13:15

Автоматизирана система за електронен прием в детските ясли, детските градини и първи клас ще бъде въведена от Община Сливен от следващата година. Това стана ясно на работна среща с директори на учебни и детски заведения, на която присъстваха зам.-кметът Пепа Чиликова, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" Милена Чолакова и експерти. На форума бяха представени добрите практики на други общини, които предлагат услугата. Беше отчетено, че работата й ще облекчи значително родители, директори и администрацията на Община Сливен.

Автоматизираната система ще бъде изградена от публичен модул за родителите на децата, подлежащи на прием в детска ясла, детска градина или първи клас, административен модул за детските и учебни заведения и модул за класиране - предназначен за работа в Общината. Tя ще предлага ясни правила, уеднаквени критерии за приема и контрол върху дейността в учебните и детските заведения.

Родителският профил ще даде възможност на всеки родител за регистриране или редактиране на заявление, проследяване историята на регистрацията и последващите редакции, изтегляне на актуалното заявление за участие в класиране, статус на детето и чакащо класиране. Всеки родител ще вижда данните само за собственото си дете.

Системата се разработва в момента.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев