Община Сливен

В Нова Загора бе открита изложба живопис на Христомир Великов

------------------------------------
06.10.2016 / 08:34

В есенната вечер на 5 октомври се състоя изложба живопис на талантливия новозагорски художник Христомир Великов. Вълнуващото събитие бе организирано от Община Нова Загора и Художествена галерия „Руси Карабиберов“ в рамките на празничната програма по случай 14 октомври – Петковден. Сред новозагосрката общественост дошла да се наслади на прекрасните творби на даровития художник бяха: председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов, началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева и любители на художественото изкуство.

Художникът Христомир Великов работи предимно акрилна живопис и експериментира смесени техники. Рисува натюрморти, пейзажи и женски образи, пропити с поезия и тайнственост. Портретите му завладяват със своята изящна нежност и мистичност. Той има реализирани интериорни проекти в цялата страна, илюстрирал е поетичните книги на Златина Великова, носител е на награда „Веста“ в категория „Изобразително изкуство за 2016 г.“

Многобройни бяха почитателите, дошли да уважат неговата изложба живопис, която оправда очакванията им и завладя сърцата им с красотата на прекрасните творби.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев