Община Сливен

От Москва тръбят: Ядрена война със Запада може да се окаже неизбежна

------------------------------------
06.10.2016 / 09:13

От Кремъл вече плашат света с ядрена война. И то съвсем открито. Москва обяви, че ядрена война със Запада може да се окаже неизбежна – предизвикана от сблъсъците в Близкия изток. Направи го чрез телевизия "Звезда”, която е на руското военно министерство. Та вече денонощно тръби, че "шизофрениците от Америка "подострят” ядрените оръжия за Москва”.

Представители на руските власти вече обявиха, че са били построени подземни убежища, които биха могли да приютят 12 млн. души, което е горе-долу цялото население на Москва.

Руският президент Владимир Путин пък днес призова за засилване на военните възможности на Русия, за да остане страната „силна”. Това стана, докато руският държавен глава откриваше сесията на новоизбрания състав на Държавната дума на фона на рязкото покачване на напрежението със САЩ, отбелязва „Франс прес”.

Междувременно руското министерство за гражданска защита обяви, че се провеждат безпрецедентни "широкомащабни” учения в цяла Русия във връзка с гражданската защита в продължение на 4 дни.

Ученията действително са широкомащабни, защото в тях участват около 40 млн. руснаци и 200 хил. специалисти от "аварийни спасителни подразделения”.

Целта на ученията е подготовка за "мащабни природни и причинени от човека бедствия в Руската федерация.

По думите на ръководителя на министерството Олег Мануилов, ученията ще тестват как руснаците биха отговорили на "бедствие” при "извънредна” ситуация.

Междувременно министър-председателят на Руската федерация Димитрий Медведев подписа разпореждане за преустановяване на споразумението със САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработките в ядрената и енергийната сфера, предава TACC. Съответният документ е публикуван на интернет страницата на кабинета на министрите.

„Във връзка с въведените от САЩ ограничения за сътрудничеството с Руската федерация в областта на атомната енергетика… се преустановява споразумението между правителствата на Руската федерация и правителствата на САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработки в ядрената и енергийната сфера от 16 септември 2013 г.“, се казва в разпореждането на Медведев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев