Община Сливен

Новозагорска поетеса Стефка Данева представи новата си книга "Тафта"

-------------------------------
05.10.2016 / 08:44

На 4 октомври от 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата се състоя вълнуващо и емоционално представяне на поетичната книга „Тафта” на голямата новозагорска поетеса Стефка Данева. То бе организирано от Община Нова Загора и Библиотеката при НЧ „Д. П. Сивков - 1870” в рамките на празничната програма по случай 14 октомври – Петковден.

Начало на поетичния празник постави Станиела Хаджиева, която посъветва публиката да си подари време с тази най-нова творба на Стефка Данева, за да преоткрие отново и отново това, което я вълнува. Защото поезията й е всеотдайност, нежност, красота, тишина, частичка най-искрена любов, дошла от сърцето й да стопли на свой ред сърцата на много други хора.

За съвместната си работа с д-р Стефка Данева разказаха нейните приятели - художника Славчо Славчев - оформил страниците и кориците на книгата и проф. Тодор Балкански – председател на Дружеството на писателите в гр. Пазарджик.

Многобройните достойнства на поетична книга изтъкнаха много приятели и ценители на хубавата поезия, сред които Димитър Тракийски, Елена Петкова, Павлина Стаменова и др.

Стефка Данева беше наречена „поетеса от голям ранг”, а творбите – реални, оригинални, мистични. В края на представянето, д-р Данева изказа надежда, че стиховете, изтръгнати дълбоко от сърцето й ще стигнат до всеки обикновен човек. Почитателите й получиха автографи от поетесата, като й пожелаха здраве и много творческо вдъхновение.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев