Община Сливен

За месец септември сливенските полицаи са съставили 48 акта за силна музика. Иззети са 8 музикални уредби

------------------------------------
05.10.2016 / 11:27

За месец септември служители на Районно управление на МВР в град Сливен са съставили 366 акта по Наредбата на община Сливен. Нарушенията са свързани с търговска дейност, движение на ППС с животинска тяга, спазване на нощната тишина, Закона за българските лични документи, разпиляване на смет извън контейнерите за битови отпадъци, просия и други. За нарушаване на тишина през месец септември са получавани от 3 до 5 сигнала на ден, докато за месец август те са стигали до 9 на ден. Тогава са посетени 180 сигнала. За целия септември полицейските служители са се отзовали на 123 сигнала, като за едно нарушение са постъпвали по няколко обаждания, има регистрирани и фалшиви сигнали. В повечето случаи нарушителите са спазили полицейското разпореждане. Съставени 48 акта за силна музика, от които 24 са в квартал „Надежда”. За неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети 8 музикални уредби. Съгласно НОБС полицейските служители могат да съставят актове за нарушения, свързани с нощната тишина, извършени след 22,00 часа в делнични дни и след 23,00 часа в почивни и празнични дни. 9 от актове са съставени от служители на участък „Надежда”, когато нарушението е установено при ежедневните операции по опазване на обществения ред, без получен сигнал. Изключение правят случаите, когато за провеждането на сватби и други тържества има издадено съответното разрешително от община Сливен.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия и най-вече зачестилото им използване при сватбени тържества в почивните дни. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОБС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

За нарушения на НОБС при движение на превозни средства с животинска тяга на територията на РУ-Сливен, което включва селата и индустриалната зона, са съставени 117 акта. Основните нарушения са движение на нерегистрирани ППС, липса на престилки за животински отпадъци и светлоотразителни знаци. По забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на град Сливен са съставени 9 акта, иззети са 7 кошума.

 

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на НОБС.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев