Община Сливен

Цецка Цачева – прероден ирландец, препускащ на кон край океана... Депутатът Мария Белова за нея

-------------------------------------
04.10.2016 / 15:52

Из репортаж на в. "Труд" от 31 юли 2011 г. за Цецка Цачева в качеството й на първата жена председател на Народното събрание, избрана след като ГЕРБ за пръв път печели властта през лятото на 2009 г.:

 

"....Самопризнанието на Цачева , че всъщност е пъстър и шарен по душа човек, звучи направо невероятно предвид металното спокойствие, с което ръководи депутатите в пленарната зала. За две години дори и старите кучета – парламентаристи с по няколко мандата зад гърба си, не успяха да я извадят извън релси. “Всичко е въпрос на тренинг”, скромно обяснява Цецка Цачева. Откровена е обаче, че й е доста тясно в рамките, в които сега й се налага да живее.

 

“Като момиче много се увличах от идеите за прераждане. Тогава моя позната изчисли, че в предишен живот съм била мъж – ирландец, водач, и съм препускала на кон по крайбрежието на океана. Ако това е вярно, сега си плащам за тоя живот на воля”, шегува се председателката на 41-вото НС. “В парламента действително се владее перфектно, но ние вкъщи редовно си го отнасяме”, включва се с усмивка съпругът на Цецка Цачева.

 

Ако трябва с една дума да се опише каква е жена му, когато е ядосана, тази дума е “пожар”, категоричен е арх. Данговски.

 

Хубавото й качество обаче е, че не е злопаметна и бързо й минава, допълва той. (...)

Напрежението и нервите, събрани от работния ден, шефката на парламента най-често тушира на пътеката за бягане, инсталирана точно до огромната плазма. “Така, докато гледам новините, почти не усещам физическото натоварване”, казва Цецка Цачева". "Медиапул"

 

Мария Белова: Цецка Цачева е безспорен професионалист

 

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е най-добрата и ще работи за единството на страната.

Това е екипът, който е най-подготвен за работа в президентската институция и е доказал нееднократно своите качества, коментира народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова.

„Този екип ще изгради достойна президентска администрация. И двете фигури години наред работят в интерес на българските граждани и могат да носят отговорност. Те са били част от реалната политика, която прави ПП ГЕРБ. Госпожа Цачева е безспорен професионалист и конституционалист, който намира баланс и е добре приета от целия политически спектър. Тя олицетворява най-добре понятието „граждански президент“.

Тоест говорим за държавен глава, който не е на задкулисието, не е на олигарсите, не е на едрия бизнес, не е на фалшивия граждански сектор. Говорим за президент, който е надпартиен, който е на гражданите на България.

Гражданският президент е държавен глава, който се асоциира с активните хора-тези, които работят за бъдещето на България, следят и се интересуват от процесите в страната. Това е президентът, който по философия изповядва демократичните принципи. Няма друг човек, който да се вписва толкова добре в определението, колкото Цецка Цачева. Адмирал Пламен Манушев притежава необходимият опит и потенциал да подпомага дейността на президента. Доказан специалист в сферата на отбраната. Човек, който достойно ще защитава националните интереси“, добави Белова. Според нея кандидатите са доказани специалисти в своите области, подготвени са много добре и олицетворяват, президентската институция.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Още снимки от новината

-------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев