Община Сливен

Сдружение "Онкологично болни и приятели" - Сливен организира благотворителен концерт под надслов "Заедно в превенцията"

-------------------------------------
04.10.2016 / 15:12

За 31-а поредна година човечеството ще отбележи октомври като световен месец за борба с рака на гърдата. В България жените, които страдат от коварното заболяване, са хиляди, но всички те продължават да се борят за живота си, въпреки немалкото административни проблеми, които срещат по пътя към своето оцеляване.

На 28 октомври 2016г от 18.00 часа в Народно читалище „Зора“ Сдружение "Онкологично болни и приятели" - Сливен организира благотворителен концерт под надслов "ЗАЕДНО В ПРЕВЕНЦИЯТА", в който ще се включат приятели на Сдружението. Средствата ще бъдат използвани за превенция и борба с рака на гърдата - организиране на профилактични прегледи. За целта ще бъде създадена специална обществена комисия, която ще следи използването на събраните средства по предназначение.

Съставът на комисията ще бъде обявен до няколко дни, както и участниците в благотворителния концерт. Това заяви днес председателят на Сдружението инж. Димитър Димитров.

Месец октомври е обявен за месец за борба с рака на гърдата още през далечната 1985 година. В самото начало идеята е да се популяризира мамографията като ефективно средство за ранно откриване и лечение на коварното заболяване.

Днес хиляди хора по света възприемат октомври като месец за активни разяснителни кампании относно причините, превенцията и лечението на болестта.

 

За повече подробности всеки, който има желание да помогне за благородната кауза, инициирана в град Сливен, може да се свърже с председателя на Сдружение „"Онкологично болни и приятели" на следните телефони и e-mail:

0898765450;

044590440;

e-mail: sd_obp_sliven@abv.bg

Адрес на офиса на Сдружението:

гр.Сливен, бул.“Цар Симеон“ № 2, ет.2 "Наблюдател"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев