Община Сливен

График от Сливен отнесе голямата награда за екслибрис в Русе

------------------------------------
04.10.2016 / 09:19

Графикът Ивелин Широв е носител на Голямата награда на ХІІ Международен конкурс за екслибрис в Русе.

Сливналията спечели наградата с творбата си “Ex Vino”. Широв е завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Графика“. Член е на Съюза на българските художници. Живее и работи в Сливен. Има множество участия в изложби и конкурси в България и чужбина. През 2013 г. е участвал в IX Международен конкурс за Екслибрис на Регионална библиотека „Л. Каравелов” – Русе. Носител е на награди: за студентска рисунка. Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново (1996), за графика на регионален конкурс „Национални награди Алианц България за живопис, скулптура и графика“ (2013) и има Авторска номинация за награда от Национална графична изложба “Георги Герасимов” – Пазарджик през 2015 г.

Наградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе бе присъдена на Александър Улибин от Беларус за творбата “Exlibris Oleg S.”.

Със спонсорска награда на фирма „ПРОММОНТ“ ООД беше отличена Мара Силвестри от Аржентина за екслибриса „Ex Vino – Ex Veritas“, а с тази на РОТАРИ КЛУБ – Русе – Р. Байенс от Белгия за творбата „Ex vino – Ex veritas Martin R. Baeyens Belgium“.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев