Община Сливен

По искане на Окръжната прокуратура съдът задържа под стража Димитър Бабамов за производство на амфетамини

...
03.10.2016 / 19:06

По искане на Окръжна прокуратура-Сливен съдът задържа под стража Димитър Бабамов. Той е обвинен за това, че на 30 септември, в апартамент, находящ се в гр. Сливен , при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество (около 40 гр. метамфетамин)- престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, прел. последно, т. 4, вр. ал.1, изр. 1, предл.4 от НК. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Сливен.

Бабамов е обвинен и за това, че на 30.09. 2016г. на горепосоченото място , без надлежно разрешително държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на наркотични вещества.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Бамамов е извършил престъпленията , в които е обвинен. Бабамов е арестуван непосредствено след като е произвел около 40 гр. метамфетамин. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Бабамов може да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като е осъждан многократно, а през юли 2016г. е бил освободен от затвора след изтърпяване на наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“, след което е продължил престъпната си дейност.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Бабамов.

Определението на Окръжен съд–Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Бургас.

Фокус
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев