Община Сливен

Обсъдиха дейностите по проект за услуги в Общностен център в Сливен

...
03.10.2016 / 18:58

Работна среща, във връзка с изпълнението на проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства в Сливен“, се състоя днес в кабинета на Стоян Марков, зам.-кмет „Икономическо развитие” в община Сливен. Общностният център се намира в детска градина „Теменуга” в кв. Ново село.

Проектът, на стойност от 588 000 лв, е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година. Участие в срещата взеха Пепа Чиликова, зам.-кмет „Хуманитарни дейност” и ръководител на проекта, екипът, назначен със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев за организация, управление и успешното му реализиране, ресорният зам.-кмет Стоян Марков, както и началникът на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" Митка Крълева. Бяха обсъдени дейностите, които предстоят през месеците до края на календарната година и графикът за тяхното изпълнение.

Договорът за безвъзмездна помощ между община Сливен и Управляващия орган на програмата е сключен през август 2016 година. Проектът включва комплекс от услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст и техните родители от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства.

Изпълнението му ще допринесе за развиване на устойчив модел за интегрирано предлагане на услуги за деца в ранна възраст и техните семейства, за подобряване достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, подобряване готовността на децата за включване в образователната система и предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев