Община Сливен

Проведе се тенис турнир за момичета и момчета и шахматен турнир “Нова Загора – 2016”

-------------------------------
03.10.2016 / 13:03

Наситен със спортни събития беше слънчевият 1 октомври. При хубаво време и отлична организация се проведе и традиционният тенис турнир за момичета и момчета до 8 г. Участваха 5 момичета и 11 момчета от 10 клуба в страната, като тази година, седем от тях се състезаваха на Мастерс турнир в Плевен. Петте момичета играха в една група всяка срещу всяка. На първо място, с четири победи, се класира състезателката на „ТК- Нова Загора” Стелиана Гичева, на второ, с три победи - Валерия Гърневска от ТК ”Българов” Габрово, на трето и четвърто място останаха състезателките на ТК ”Албена”, Пловдив - Мериан Вартанян и Магдалена Сендова.

Момчетата бяха разделени в две групи - всеки срещу всеки. След оспорвана игра, изпълнена с много емоции, почетното първо място зае Калоян Шиков от ТК ”Ямбол 2005”. Втората награда грабна Станислав Косев от ТК ”Кристи”, град Дряново, а на трето и четвърто място застанаха Светлозар Цветков от ТК ”Албена”, Пловдив и Мартин Бонев от ТК ”Димитровград”. Наградите за победителите бяха осигурени от Община Нова Загора.

 

На 1 октомври, по повод Петковден – празник на гр. Нова Загора, в многофункционална спортна зала „Младост” се състоя шахматен турнир „Нова Загора – 2016 г.” Организатори на събитието са Община Нова Загора и Шахматна школа „Загорец”. Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга, като с голямо желание в него се включиха 61 участници.

Шахматната надпревара бе открита от заместник-кмета на Община Нова Загора – Ивайло Енев, който приветства състезателите и направи първия ход в играта на шах.

Първото издание на шахматния турнир "Нова Загора" спечели майсторът на спорта Янко Панайотов от ШК "Марица - изток". Втори остана Фиде майсторът от Сливен Димитър Карапчански, а трети Ростислав Петков от ШК "Свиленград".

Специалните награди, осигурени от Община Нова Загора бяха разпределени по възрастови групи - деца до 8, 10, 12, 14 и 16 г., като класиралите се на почетните I-во, II-ро и III-то място получиха медал и грамота. Златни медали бяха присъдени и на най-добре представилите се момичета във всяка възрастова група, както и на най-добре представилия се възпитаник на Шахматна школа „Загорец”. Специални награди бяха отредени и в още две категории: "Най-добре представил се състезател от община Нова Загора" и "Най-добре представил се състезател до 2000 ЕЛО". Парични награди получиха класиралите се до 5 място.

Емоцията безспорно бе голяма и за зрителите и за състезателите, което обещава да превърне Шахматен турнир ”Нова Загора – 2016 г.” в традиция за нашия красив град.

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев