Община Сливен

ДГ „Слънчице” в Нова Загора откри учебната година по безопасност на движението

-------------------------------
30.09.2016 / 15:20

На 29 септември гости на Детска градина „Слънчице”, град Нова Загора бяха представители на Регионално управление на образованието – Сливен, начело с д-р Бисерка Михалева, директорът и учители от Средно училище „Константин Константинов”, град Сливен и представители на издателство „Дидаско” Стара Загора. Посещението бе във връзка с откриването на учебната година по безопасност на движението по пътищата в детската градина и стартирането на работата с виртуалната платформа за обучение по БДП „На улицата”. Авторите на виртуалната платформа представиха своя програмен продукт, който съдържа едно подготвително и девет обучаващи нива за обучение на пешеходци и велосипедисти от ІV група на детската градина и ученици І – ІV клас.Присъстващите споделиха, че образователната игра дава възможност на децата да се упражняват в изграждане на всички умения от учебната програма по БДП:

 

Алгоритъм за безопасно пресичане;

Разграничаване на тротоар – платно;

Движение в безопасната част от тротоара.

Платформата позволява прилагане на принципа на индивидуален подход, тъй като всички деца изграждат за себе си реални умения и могат целогодишно да упражняват основните умения за безопасно движение като пешеходци и велосипедисти в защитена учебна среда.

Първи демонстратори на платформата бяха деца от ІV-та група „Мечо Пух”. Те имаха възможност да изберат своя Аватар и да се разходят безопасно по улиците. След това поиграха и с учебния програмируем робот, който ще се използва при обучението на децата в малките групи.

Всички участници изразиха своето удовлетворение от практичността на учебните материали по БДП и са убедени, че те ще издигнат на ново, по-качествено ниво обучението на децата.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев