Община Сливен

Шок! Двама пенсионери от Варна "дариха" 46 000 на ало измамници

-------------------------------
30.09.2016 / 13:04

Двама пенсионери от Варна станаха поредните жертви на телефонни измамници. Потърпевшите 80-годишен мъж и 76-годишна жена са се хванали на класически сценарий. Те са получили обаждане на домашните си телефони от неизвестно лице, което се представило за полицейски служител. То ги помолило да съдействат на органите на реда за залавяне за телефонни измамници и да подготвят пари.

Наивните старци предали на куриер общо 24 000 лв., които изтеглили от банка,а други 5 000 лв. и 8 500 евро оставили на различни места, обявени за „наблюдавани от полицията”.

 

Информационна кампания за намаляване на телефонните измами започва варненската полиция. В нейните рамки са планирани срещи с възрастни жители от цялата област, на които ще бъдат припомнени основните правила при разговор с непознат по телефона и ще бъдат давани съвети за запазване на самообладание при позвъняване на измамници.

Инициативата ще обхване още децата и учениците във Варна, тъй като се наблюдават случаи, при които непълнолетните също стават жертви на измамни сценарии по телефона. "Дарик"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев