Община Сливен

Новозагорските криминалисти задържаха мъж за кражба от частен дом и друг за цветни метали

------------------------------------
30.09.2016 / 10:41

В РУ-Нова Загора е задържан 28-годишен мъж за кражба от частен дом в квартал “Шести”. Криминалистите започват работа по случая на 26 септември след подадено заявление от 62-годишния собственик. Откраднати са битова техника, инструменти, дрехи и покъщнина. След проведените оперативно-издирвателни действия полицейските служители са задържали извършителя. Той е 28-годишният криминално проявен Я.Й. от град Нова Загора. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Новозагорски криминалисти са разкрили кражба на цветни метали. При обход на южна индустриална зона срещу ЗММ в град Нова Загора патрулен екип извършва проверка на 36-годишния О.А.. Полицейските служители установяват, че О.А. е предал на пункт за вторични суровини в района 20 кг. алуминиев проводник от електропреносната мрежа. Проводникът е обект на кражба от демонтиран въздушен електропровод в местността "Високо напрежение" в квартал "Шести" в град Нова Загора. Срещу О.А. е започнато досъдебно производство.

В хода на разследването се установява, че О.А. е съпричастен към извършена кражба на 900 бр. изолатори от чугун,стомана, стъкло и порцелан за електропреносната мрежа на железопътната инфраструктура. Кражбата е извършена на 27 юли от контейнер в района на ЖП гара Нова Загора.

 

Незаконна сеч са установили служители на РУ-Нова Загора. На 28 септември, около 17,30 часа, патрулен екип спира за проверка каруца, управлявана от 40-годишен мъж от пазарджишкото село “Мало Конаре”. В каруцата са намерени и иззети 1,5 кубика дърва, които са обект на кражба от местност, западно от конната база в град Нова Загора, собственост на общината. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев