Община Сливен

Съветниците приеха единодушно Наредбата за въвеждане на платено паркиране в Сливен

-------------------------------------
29.09.2016 / 12:25

С 35 гласа „за”, 0 - „против” и 0 – „въздържал се” беше приета Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Това стана на заседание на Общинския съвет в града. Наредбата регламентира режима и контрола на платеното паркиране, посочени са принудителните административни мерки в зоната и административно-наказателни разпоредби.

През месец май общинските съветници дадоха съгласие за въвеждането на „синя зона" в града и възложиха на кмета Стефан Радев да организира тази дейност до края на месец септември. При дебатите днес беше изразено задоволство, че ангажиментът е изпълнен в срок.

Управлението, поддръжката и търговската експлоатация на платената зона за паркиране, както и управлението и организацията на дейността по принудително отстраняване на неправилно паркирани автомобили ще се осъществява от общинско предприятие „Градска мобилност“. В тримесечен срок от влизането в сила на нормативния документ за въвеждане на платено паркиране в Сливен, общинската администрация трябва да предприеме действия по създаване на предприятието, разчертаването на зоната и поставянето на знаците.

Необходимите средства на Община Сливен за въвеждане на т.нар. „синя зона” са около 600 хиляди лева, като възвръщаемостта им се очаква да се случи за по-малко от година. Сумата включва закупуване на автомобил „паяк” и други два автомобила за поставяне на скобите на превозните средства, разчертаването, изграждане на информационна система и оборудване на техническия център.

Таксите на платената зона ще бъдат определени с решение на Общинския съвет.

 

Георги Николаев, ГЕРБ-Сливен: Наредбата за определяне размера на местните данъци е професионално и юридически коректно съставена

 

Наредбата за определяне размера на местните данъци е изключително професионално и юридически коректно съставена, коментира по време на сесия на ОБС-Сливен, общинският съветник от ПП ГЕРБ-Сливен Георги Николаев. „Настоящата наредба е променяна множество пъти, след като е била приета през 2008 година. ОБС-Сливен е длъжен и трябва до 30 септември да приеме патентния данък на таксиметровите автомобили, промяна настъпила с последните изменения в Закона за местни данъци и такси“, добави Николаев. Според него общинската администрация правилно е съобразила настоящите промени с нуждата от съставяне на нова наредба. „Това, което налага изготвянето и са множество изменения и промени в нормативната база, касаеща местните данъци и такси. Много важно е да се спомене, че всъщност единствената промяна е именно във въвеждането на патентен данък и по никакъв начин няма промяна в другите данъчни ставки. ОБС няма право да променя данъците и реда на определянето им в тази част от годината“, каза още Георги Николаев. С 24 гласа „За“ предложението бе прието на сесия на ОБС-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев