Община Сливен

Задържаха трима братя от сливенския квартал „Надежда”, извършвали взломни кражби от частни домове в село Кортен

------------------------------------
29.09.2016 / 11:11

На територията на РУ-Нова Загора е осъществена специализирана операция по повод извършени взломни кражби от частни домове в новозагорското село Кортен. В периода 19-22 август са образувани две досъдебни производства за кражби на пари, ценности и вещи от цветни метали. В хода на операцията са установени извършителите. Те са трима братя на възраст 28, 25 и 19 години от сливенския квартал “Надежда”. Към момента тримата се укриват от органите на реда.

 

На 28 септември служители на РУ-Нова Загора започват работя по преписка, свързана с кражбата на 1 брой домашно животно-прасе от частен имот в село Коньово. Извършителите са установени. Те са Б.Г.(31г.) и Г.Г.(38г.) от същото село. Пред полицейските служители те са заявили, че причината за кражбата е неуредени финансови отношения със собственика на животното. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 21 септември в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство за кражба на мобилен телефон “Леново-Р600”. От проведените оперативно-издирвателни действия полицейските служители установяват и задържат извършителите. Те са две непълнолетни момчета от новозагорския квартал “Шести”. Откраднатата вещ е иззета и предадена. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

28-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за кражба на дебитна карта. Престъплението е извършено на 15 август. От картата е изтеглена сумата от 700 лева. Срещу 28-годишния А.И. от град Нова Загора е образувано досъдебно производство. Работата по документиране престъпната дейност на извършителя продължава.

 

Кражба на близо 150 кг. грозде са разкрили служители на РУ-Нова Загора. Сигналът е подаден на 27 септември от кмета на село Кортен. Кражбата е извършена от лозов масив в местността “Кипата”. Полицейските служители установяват извършителя. Той е И.П.(40г.) от село Сборище. Доброволно е предал 9 чувала с грозде от сортовете мерло и каберне с тегло около 150 килограма. Срещу И.П. е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев