Община Сливен

Първият инфотур за работещите в сферата на туризма, организиран от община Сливен приключи успешно

-------------------------------
28.09.2016 / 14:32

При голям интерес премина инфотурът, организиран от Община Сливен по повод Световния ден на туризма. В него взеха участие около 40 души, които работят в сферата на туризма в града – туроператори, представител на туристически информационен център към Природен парк „Сините камъни”, хотелиери, екскурзоводи, хора, които планират да предлагат туристически програми на чуждестранни туристи, студенти и преподаватели от Колеж към Технически университет-Сливен, специалност „Мениджмънт на алтернативния туризъм”.

 

Между тях бяха проведени разговори и обсъдени идеи за съвместна работа в полза на развитието на туризма в Сливен, каза Елка Михайлова - консултант в Общинския туристически център.

 

В инфотура бяха включени Регионален исторически музей, къща-музей „Сливенски бит”, първата текстилна фабрика на Балканите, Музей на текстилната индустрия и антична крепост Туида. Екскурзовод на групата беше Николай Сираков – директор на РИМ-Сливен.

 

Участниците в инфотура бяха поздравени от Стоян Марков - зам.-кмет по икономическо развитие в Община Сливен. Беседи изнесоха директорът на РИМ –Сливен Николай Сираков, Пенка Димитрова - екскурзовод в къща-музей „Сливенски бит”, Тони Димитрова-директор на музея на текстилната индустрия, Мая Иванова-ръководител на екипа на крепост Туида и Деница Жечева- екскурзовод.

 

"Целта на проявата беше хората, които работят в туризма и имат близък контакт с гости на града, да се запознаят отблизо с културно-историческите забележителности на Сливен, за да ги представят на своите клиенти и да ги мотивират да ги посетят”, каза Михайлова.

 

Идеята на Община Сливен е да се проведат и следващи информационни обиколки, в програмата, на които да се включат и други обекти – къща-музей „Хаджи Димитър”, къща-музей „Д.Чинтулов”, църквите „Св.Димитър”, „Св.Никола”, „Св.Богородица”, „Св.София”. Ще се направи и един виртуален тур, с помощта на ПП „Сините камъни” – Природни феномени и легенди в Синята планина, По стъпките на 100-те войводи и няколко тематични- „С аромат на вино”- за запознаване с винопроизводителите в Сливен и региона, „Вкус и цвят” – за представяне на местни производители на биопродукти и др.

Инфотурът беше организиран от Община Сливен и с любезното съдействие на комплекс „Национал”.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев