Община Сливен

Жителите на село Полско Пъдарево отбелязаха тържествено своя празник

------------------------------------
28.09.2016 / 10:58

Започна есенният цикъл от празници в чест на свършената полска работа и прибраната реколта, когато хората по селата в община Нова Загора се отдават на веселие и радост, събират се родове и гости на селищни сборове, почитат се светците-покровители на селището. Че знаят как да се веселят, показаха и жителите на с. Полско Пъдарево, които отбелязаха с много песни и танци своя празник на 27 септември, по стар стил – Кръстовден.

Събитието уважиха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев и секретарят на Общината Веселина Трънова. Присъстваха и много от кметовете от населени места в Новозагорско. Кметът на с. Полско Пъдарево Диньо Димитров приветства жители и гости, като им пожела да бъдат единни и в трудните и хубави житейски моменти, да продължават да бъдат все така гостоприемни и да отварят вратите на своя дом и сърцата си за гости от близо и далеч. „Нека добрите традиции, които сме наследили от нашите родители, се предават на поколенията след нас, за да възраждат силата и самочувствието на младите хора в нашия роден край. На всички Вас и Вашите близки пожелавам много здраве и лично щастие, всеотдайност, енергия и воля за реализиране на всички добри начинания.” Той изказа благодарност на спомоществователите, допринесли за осъществяване на празничната вечер, след което заместник-кметът Ивайло Енев прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев. „Най-сърдечно Ви поздравявам с празника на село Полско Пъдарево - денят, който носи радост, настроение и надежди! По този щастлив повод засвидетелствам своето уважение към всички Вас, жителите на това китно кътче от нашата община, които със своята всеотдайност, трудолюбие и постоянство обновяват родното си място и милеят за неговото бъдеще. Споделям вълнението Ви, като Ви уверявам, че за всяка добра инициатива в търсене на по-добри възможности за развитие на родния край, ще срещнете разбиране и готовност за съдействие.”

Вечерта продължи с песенните и танцови изпълнения на певческа група при НЧ „Надежда - 1902” с ръководител Милен Савов, дует „Щурчовци”, клуб „Купонджии” с ръководител Стефан Коев, пет-годишните Ева и Вики Маркови, Вероника Колева, Пенка Тихолова и мн. др. До късна вечер игривата музика и песни отекваха на мегдана пред сградата на читалището, където мало и голямо се веселеше от сърце в ритъма на хубавите български хора.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев