Община Сливен

В Нова Загора се проведе се 13-то заседание на Общинския съвет

-------------------------------
27.09.2016 / 20:40

На 27 септември ОбС Нова Загора проведе тринадесетото си заседание. В хода на заседанието общинските съветници гласуваха единодушно кметът на община Нова Загора Николай Грозев да бъде упълномощен да получава информация от Асоциацията по ВиК област Сливен, относно резултата от Регионалните прединвестиционни проучвания за водоснабдяване и канализация, както и информация относно инвестиционните намерения на ВиК ООД, гр. Сливен. На сесията бе поканен управителят на ВиК ООД, гр. Сливен Севдалин Рашев и председателят на Асоциацията по ВиК област Сливен Татяна Петкова – областен управител. На срещата присъства г-н Рашев, който отговори, на въпроси зададени от Общинското ръководство и общинските съветници, свързани със съвместната работа на общините и на ВиК Асоциацията и ВиК оператора. На проведената дискусия Община Нова Загора представи приоритетните си задачи за решаване от ВиК оператора и Асоциацията по ВиК през програмния период 2017-2021 г., както и залагането им в прединвестиционните проучвания на консорциума ДЗЗД РПИП ВиК Бургас, Сливен и Шумен, а именно:

 

Ремонт на пречиствателни станции за отпадни води;

Отвеждане на повърхностните води в източната и западната зони в Нова Загора;

Ремонт на канализационната мрежа в западния край на града и изваждането ѝ от частния имоти.

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев изрази недоволство от предложените инвестиции в годишен размер от ВиК оператора, като каза, че те не бива да са по-малко от 250-300 хил. за всяка година.

Дебати и дискусии предизвика приемането на становище във връзка със замърсяването на въздуха в гр. Нова Загора и околността от Завода за биогаз на фирма „Градус“ – Нова Загора. Взето бе единодушно решение, че продължаващото органично излъчване на летливи съединения е неприемливо и бяха одобрени конкретни мерки за отстраняване на причините за него.

Приети бяха предложенията за кандидатстване на Община Нова Загора с проекти по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктури“ от Програмата за развитие на селските райони, предвиждащи реновиране на сградата на Културен дом с. Стоил войвода, рехабилитация на осем улици в пет населени места, рехабилитация на общински пътища.

Единодушно бе прието внесеното предложение за предоставяне безвъзмездно право на ползване върху имот – публична общинска собственост на Народно читалище „Д. П. Сивков – 1870“.

След изчерпване на дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев