Община Сливен

Започна новата учебна година във Факултет и Колеж - Сливен към ТУ - София

-------------------------------------
26.09.2016 / 12:16

Новата академична година беше тържествено открита за 31-ви път във „Факултет и Колеж – Сливен” на Технически университет - София.

Кметът Стефан Радев пожела успешна нова академична година на преподавателите и студентите и заяви, че Технически университет дава не само знания, но и чертае път за реализация на млади хора. "Аз съм убеден, че през следващите години ще има все по-добре платени възможности за реализация. Сигурен съм, че знанията и уменията, които получавате, ще Ви подготвят за това бъдеще. Сливен има нужда от млади, амбициозни и образовани хора. Такива, които знаят какво искат и как да го постигнат. Пожелавам на преподавателите и на студентите успешна нова учебна година! Бъдете здрави, постигайте успехи с лекота и чувствайте удовлетворение от положения труд всекидневно!", каза Радев.

 

Заместник-ректорът на Технически университет - София за Факултет и Колеж - Сливен проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков заяви, че всички, които завършват учебното заведение, са с крачки напред и според него историята го е доказала, защото много от възпитаниците му са се реализирали успешно. "Истината е в мярката, така че ефективно да се веселите и да придобивате знания и умения. Това, че сте в нашия факултет и колеж - в центъра, който е най-голям в Югоизточна България в инженерно-педагогическото образование, би трябвало да е Ваша чест и гордост", каза проф. Карапетков. Той отбеляза, че във висшето училище работят 10 професори, около 75 щатни преподаватели и над 50 докторанти. С няколко години по-малка е средната възраст на преподавателите спрямо тази на другите технически учебни заведения.

 

На официалната церемония по случай началото на учебната година присъства и областният управител Татяна Петкова. На първокурсниците каза, че са направили добър избор. Тя посочи, че за тях започва един нов етап от тяхното образование, в който ще се посветят на инженерните и технически науки. Петкова изрази надежда, че след няколко години, когато завършват , ще прославят Сливен и всички ще се гордеят, че са възпитаници на сливенско висше училище. "На останалите пожелaвам много успех! Пред тях е предизвикателството да покажат на новоприетите на какво са научени през предходните години", каза Петкова.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев