Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Опитваме се да наваксаме изгубеното време при реализацията на Програмата за енергийна ефективност в Сливен

-------------------------------
20.09.2016 / 14:48

„Надявам се до края на годината да приключат всички процедури и да обявим избор на изпълнител за саниране на първите блокове в Сливен по програмата за енергийна ефективност“, заяви на пресконференция кметът на общината Стефан Радев. Той посочи, че от встъпването в длъжност на общинското ръководство няма нито ден пропуснат относно процедурите, които трябва да бъдат изпълнени.

 

"Заварихме процедура за избор на изпълнители за енергийно обследване и изготвяне на паспорти, по която от няколко месеца бяха събрани един куп оферти и стояха неотворени. Стояха в пликове на едно бюро! От месец ноември сме задвижили процедурата в порядък, в който няма нито ден забавяне. За съжаление, тези няколко месеца загуба много трудно се наваксват, каквато организация и натоварване да се направи. Обемът на работата е изключително голям. Служителите бяха много натоварени през лятото, за да обработват непрекъснато информацията, да връщат веднага, ако има забележки, които да се отстраняват", коментира кметът.

 

„Документите на първите 17 блока са готови с обследването по енергийна ефективност и имат изготвени енергийни паспорти“, каза зам.-кметът по строителството Стефан Кондузов. Документите вече са изпратени в Българската банка за развитие, Агенцията за енергийна ефективност и МРРБ. На 27 септември ще бъдат внесени документите на следващите 19 блока, а след това и на останалите.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев