Община Сливен

Казусът Лечков навлиза в дълбоки и тъмни води

Йордан Лечков
22.04.2010 / 09:32

Йордан Лечков ще продължава да изпълнява задълженията си като кмет, докато се произнесе бургаският Апелативен съд, споделиха за „Седмица” сливенски юристи.

В тридневен срок защитата му може да обжалва, а след още три дни ще трябва да се произнесе самият съд. Ако Апелативният в Бургас потвърди решението на съдия Галина Нейчева, Лечков ще трябва да напусне кабинета си, след като има право да обжалва още веднъж след два месеца.

Възможен е и друг изход: бургаският съд да отмени решението на сливенския. Делото отива в дълбоки и тъмни води, предупреждават юристи, запознати с известния с правовите си сюрпризи и криволичания съд в Бургас. Говори се, както вече писахме, че в защитата на Лечков ще се включи и печеният в подобни саги бургаски адвокат Потеров. „Не съм губил битки досега и пак няма да загубя” – заяви самонадеяно снощи бившият футболист.

Лечков заяви, че е избран от гражданите и даде да се разбере, че каквото и да стане, ще изкара мандата си. С което демонстрира не само правно невежество, но и неуважение към правовия ред. Очевидно ще сме свидетели на още скандали.

Тъкмо това му безпардонно поведение го срина от кметския пост. Лечков се беше взел твърде насериозно, озлоби и настрои срещу себе си множество хора. В така наречената кутия „Пандора” се оказаха прокурори, данъчни, журналисти и пр., като последни в тази кметова галерия заеха място Асен Гагаузов и Иван Димов. А хаосът, породен от некомпетентното му и далавераджойско управление, разбуни огромно гражданско недоволство.

Едно от най-шокиращите и предизвикващи възмущения факти е обстоятелството, че Лечков се опита да си изгради статут на местен олигарх в един сравнително беден и задъхващ се от безработица град, намалял до 93 000 жители. Само през януари т.г. на борсата са регистрирани 1 000 безработни. 300 деца са били отписани през първия учебен срок, защото родителите им емигрирали. Беше прогонен от Сливен дори японският инвеститор Шиндзи Язаки, той построи завода си в Ямбол и така градът ни бе лишен от 3500 работни места, което си е истинско престъпление. По същото време обеднелият преди време футболист удвои имането си и дори се хвалеше на пресконференции, че е „нескромно богат”.

Сега дойде време да се види как е постигнал това и за чия сметка.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев