Община Сливен

Европейските дни на наследството бяха отбелязани на крепост Туида

------------------------------------
19.09.2016 / 19:33

Европейските дни на наследството бяха отбелязани на територията на крепост Туида. В периода 15 – 18 септември бяха организирани различни прояви – демонстрации, беседи, дискусии.

Тазгодишната тема на Европейските дни на наследството за България беше „Културното наследство в информационното общество”.

През четирите празнични дни входът за крепостта беше свободен, а екипът работещ на обекта, беше подготвил разнообразна програма.

Стотици посетители се възползваха от възможността да се включат в устроените работилници и взеха участие в дискусиите по различните теми. "Най-голям интерес имаше към темата „Пътят на вълната“", отбеляза Мая Иванова, ръководител на туристическия обект.

Последният ден от европейската инициатива беше посветен на проучване на общественото мнение и препоръки за бъдещото развитие на обекта. На всеки посетител беше предоставена анкетна карта, изработена специално за дискусията. Паралелно проучване се проведе и онлайн на страниците на Крепостта в социалните мрежи.

 

"Оценките, които получи екипът за работата си бяха предимно отлични, най-ниската оценка беше „добър“. Препоръките, дадени от туристите, бяха в по-голямата си част, свързани с поставяне на повече пътно-указателни табели, реклама и допускане на продажба на вода и напитки. Проучването в социалните мрежи имаше за цел да определи очакванията за предстоящата 2017 г. и върху кои дейности, предлагани в обекта, да се акцентира. Резултатите показаха, че най-голям е интересът към сценичните прояви, историческите работилници и нови археологически проучвания", завърши Иванова.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев