Община Сливен

Делото „Лечков” не е продукт на медийни спекулации

адв. Иван Ангелов
22.04.2010 / 09:21

Вчера, след първите си няколко думи на излизане от съдебната зала, защитникът на Лечков - адв. Ангелов визира публикация във в.”Седмица” като причина за делото.

И посочи датата на излизането й: 12 февруари 2009 година. „Заради вестници и не знам още какво си ме отстраняват” – каза и Лечков. Адв. Ангелов обвини прокурора по делото Пламен Стефанов в нерегламентирани и злоумишлени правни действия с цел отстраняване на клиента му от длъжността кмет на Сливен.

„В интерес на истината проверките, извършвани на кмета Лечков, са започнали наистина с въпросната публикация от 12 февруари м.г.” – сподели източник, запознат с делото. Става дума за интервю на главния редактор на „Седмица” Георги Вл. Попов с председателя на групата съветници „Обединени за промяната на Сливен” в общинския съвет Галин Кънчев /резюме от интервюто предлагаме отделно под надслов „Надписват, лъжат, крадат...”/

Благодарим за рекламата, направена ни от адв. Ангелов, но според нас тя е евтин и преднамерен ход с цел да бъдат омаловажени действията на прокуратурата и съда, продиктувани ужким от медийни спекулации. Както ще видят читателите, във въпросното интервю с Галин Кънчев не се съдържат конкретни данни за далавери и злоупотреби: то е просто тревожна реакция за ставащото в община Сливен. Действията на кмета и общинската администрация са обект на един по-общ критичен анализ, но достатъчно сериозен, за да се самосезира прокуратурата. Доколкото знаем, повдигнатите срещу Лечков 7 обвинения имат конкретен израз и форма, които потвърждават някои от направените от Кънчев констатации. Така че шмекеруването на тема медийни балони, изострена обстановка и други доводи на защитата на кмета срещу решението на съда просто издишат.

Важното в края на краищата е да възтържествуват справедливостта и истината. Дали е виновен или невиновен кметът, ще реши съдът, а не ние, медиите. Но сме длъжници на обществото да бием камбана, когато бива погазван законът.

Георги Вл. Попов

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев