Община Сливен

Кметът Стефан Радев посрещна Факела на мира в градската градина

------------------------------------
19.09.2016 / 09:08

Кметът Стефан Радев посрещна факела на мира, който е преминал за 17 поредни години през целия свят. Участниците в Световния лекоатлетически пробег на мира бяха посрещнати с официална церемония днес следобед в градската градина в Сливен. В посрещането се включиха кметът и неговите заместници Пепа Чиликова и Стоян Марков, лекоатлети от града и граждани.

 

„Тук сме да заявим подкрепата на всички граждани на Сливен за тази благородна кауза, с която сте се заели, в подкрепа на мира, разбирателството и обединението между хората, посочи кметът Радев. Той поздрави участниците в пробега за упоритостта с която преследват и се борят за тази кауза и пожела успех на мисията им.

 

Кратка програма изнесоха мажоретен състав, деца от музикалната школа за поп и рок музика на Елена Пеева и детският танцов ансамбъл "Браво" на Станка Иванова и Иван Добрев. Всички имаха възможност да подържат за кратко факела в съпричастност за световен мир.

 

Международният лекоатлетически световен пробег е символ на всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. В момента е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.

 

Международен отбор от бегачи пренася през повече от 70 страни горящ факел - символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. В Сливен факелът на мира, обикалящ цялото земно кълбо, премина през булевардите "Бургаско шосе", "Стефан Стамболов" и "Георги Данчев".

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев