Община Сливен

Турция забранява Чехов, Брехт и Дарио Фо в театрите и ще строи още 174 затвора

-------------------------------
18.09.2016 / 17:53

Турция забранява чуждите автори да бъдат поставяни, съобщават редица чужди медии, сред които италианският вестник "Манифесто“, немската платформа "Артистс райтс“ и френско-германският сайт за правата на артистите "Юниън тиътърс юръп“.

Всички те твърдят, че турските държавни театри свалят от репертоарите си творбите на Шекспир, Чехов, Брех и Дарио Фо. В отговор италианският драматург заяви пред “Кориере дела сера“, че това е чест за него – дори нещо като втора Нобелова награда, каквато той вече получи през 1999 г.

В интервю за “Манифесто“ Дарио Фо заявява, че подобни забрани и атаки срещу културата са знак за слабостта на режима на Ердоган.

 

Турските власти обявиха, че през следващите 5 години в страната ще бъдат построени 174 нови затвора, съобщи в-к “Хюриет”, цитиран “Сега“.

Управляващите са взели това решение заради липсата на капацитет в съществуващите затвори в страната за побирането на всички арестувани във връзка с неуспешния преврат през юли.

В новите затвори ще могат да бъдат настанени над 100 000 души, срещу които има повдигнати обвинения за участие в опита за сваляне от власт на Ердоган. "Mедиапул"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев