Община Сливен

Задържаха млад мъж от село Каменово, откраднал 600 кг. грозде, 17-годишен от Нова Загора задигна кобилата на съседа си

-------------------------------
17.09.2016 / 10:08

Новозагорски криминалисти са разкрили кражба на 600 кг.грозде. При задържане на извършителя полицейските служители установяват, че в обитавания от него имат, е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

Работата по случая започва след получен сигнал в РУ-Нова Загора на 16 септември, около 11,00 часа. 69-годишен мъж е съобщил, че от лозов масив, негова собственост, в село Каменово, е откраднато грозде. След проведени незабавни действия полицейските служители установяват извършителя. Той е 26-годишният М.М. от същото село. В спрените пред дома му две каруци са намерени 15 чувала с грозде, около 600 кг., което съвпада по сорт с откраднатото. При последвалите действия полицейските служители установяват, че в имота, обитаван от М.М., е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, при което използваната електроенергия не се е отчитала от измервателен уред. М.М. е задържан, гроздето е иззето, в имота са извършени процесуално-следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

 

 

Непълнолетно 17-годишно момче е откраднало кобилата на свой съсед. На 7 септември 53-годишният Д.А. от новозагорския квартал “Шести” подава сигнал за откраднатото животно. От извършените оперативно-издирвателни действия се установява, че извършителят е М.А.(17г.), който живее на същата улица със заявителя. Той е направил пълни самопризнания и е посочил мястото, където държи откраднатото животно. Кобилата е върната на собственика. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

От 08:00 часа на 16.09.2016 година до 08:00 часа на 17.09.2016 година на територията на област Сливен са възникнали 3 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ 2,1 дка сухи треви,стърнища, храсти и отпадъци. Пожарите са ликвидирани от екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както следва:

1 от РСПБЗН-Нова Загора,

1 от РСПБЗН- Сливен,

1 от РСПБЗН- Котел.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев