Община Сливен

Община Сливен организира фестивала на Стоте войводи на 24 и 25 септември

кйхгл
16.09.2016 / 22:21

Фестивалът на Стоте войводи за втора поредна година ще събере сливналии на едно място. Тази година събитието се организира от Община Сливен и ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина.

 

На централната алея в парка ще бъдат разположени 30 шатри, част от кампанията „Подкрепяме българското!“ на Министерство на земеделието и храните. В експо зоната ще се предлага продукция на местни производители – храни и напитки, произведени в сливенски регион. Посетителите на Фестивала ще имат възможността да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.

 

През двата дни на събитието в Градската градина ще се проведат концерти на известни изпълнители и сливенски самодейни състави. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест“.

 

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии ще се погрижат Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

 

Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи.

 

През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и Rewind, както и роклегендите БТР.

 

Целта на Фестивала на стоте войводи е възстановяване на традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстриране на постиженията на местните производители в днешно време.

 

 

 

16.09.2016 г.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев