Община Сливен

Сливенския съд отстрани Лечков от длъжност

Йордан Лечков
21.04.2010 / 16:38

Точно в 15.50 минути от залата на Окръжния съд в Сливен Йордан Лечков излезе пребледнял. Отстраниха го от длъжност.

Преди това адвокатът му Иван Ангелов от Варна съобщи, че е бил поискан отвод на съдия Галина Нейчева. Искът не бил уважен. Останал без уважение и искът за отвод на наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов.

Повод за делото била публикация във вестник „Седмица” от 12 февруари 2009г. – съобщи адвокат Ангелов. По въпросната статия била образувана проверка, а след това досъдебно производство. Става дума за интервю със сливенски бизнесмен, който уличи кметът в извършени сериозни нарушения и далавери.

Със сигурност обаче адв. Ангелов шмекерува – това едва ли е единствения повод за отстраняването на Лечков. Срещу него бяха повдигнати цели 7 обвинения от различен характер. А днес стана ясно за други сериозни нарушения от доклад на Сметната палата, макар и непълен.

„Ще обжалваме пред Апелативен съд – Бургас” – обяви адв. Ангелов.

Вестта за отстраняването на Лечков бе приета с открито задоволство от много хора, които бързо научиха за случилото се и го обсъждаха пред съда и ларгото. „Съдия Галина Нейчева излезе мъжко момиче!” – пък коментираха общественици, общински съветници, журналисти и др.

Не е за вярване, но открито задоволство изразиха дори… полицаите, охраняващи Съдебната палата. „Най-сетне!” – изрече един от тях.

Решението на съда е един успешно преминат тест от съдебната система в Сливен. То е и доказателство, че нито Бойко Борисов, нито висшите съдебни органи не са разпънали чадър над бившия футболист.

 

 

Още снимки от новината

адв. Иван Ангелов

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев