Община Сливен

Окръжният съд осъди на 30 години лишаване от свобода убиеца на 15-годишната Симона Великова

------------------------------------
15.09.2016 / 21:04

Сливенският Окръжен съд осъди на 30 години лишаване от свобода убиеца на 15-годишната Симона Великова - Димитър Иванов.

Присъдата си той ще изтърпи при първоначален строг режим. По решение на съда, 25 хил. лева за причинени неимуществени вреди ще получи пострадалият психолог Стефка Султанова.

Съдът реши да обеpщети майката на убитото момиче със сумата от 120 хил. лв. Бащата, който не е живеел със Симона, също ще получи обезщетение, но в по-малък размер – 70 хил. лв. Делото се гледа по съкратената процедура.

Димитър Иванов е признал вината си и присъдата бе постановена в рамките на един ден.

По решение на съда процесът протече при закрити врата, тъй като в обвинителния акт са били описани интимни подробности от живота на 15-годишното момиче. "Фокус" припомня: На 6 ноември 2015 г. в двора на гимназията по икономика 28-годишният тогава Димитър Иванов умъртви момичето, след като я намушка многократно с нож. На Иванов бяха повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство, извършено по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице.

По време инцидента Димитър рани двама – училищния психолог Стефка Султанова и Красимир Митков - познат на Симона. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев