Община Сливен

Как новозагорските училища и детски градини посрещнаха първия учебен ден

-------------------------------
15.09.2016 / 14:32

На дългоочаквания 15 септември училищния звънец събра всички възпитаници на училища на територията на община Нова Загора, повеждайки ги по пътя на знанието и науката. Ученици, учители и родители с много усмивки, вълнение и грейнали от радост лица посрещнаха новата учебна година.

В НУ „ Св. Паисий Хилендарски“ тържествената програма започна с внасяне на националния флаг под звуците на химна на Република България, последван от химна на училището. Директорът Георги Георгиев приветства с „Добре дошли“ учители, ученици, родители и гости и поднесе своите поздрави по случай първия учебен ден. Специален гост на тържеството бе кметът на община Нова Загора Николай Грозев. Празникът продължи със стихове и песни, посветени на училището и учителите, а развълнуваните първокласници с трепет поеха към учебните стаи, готови да прелистят букварът с благозвучното А, Б, В.

Подобаващо посрещнаха 15 септември и децата от НУ „Любен Каравелов”. Скъпи гости там бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Светла Стоянова и Станимира Кънчева, началник-отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“. Г-жа Стоянова поднесе поздравителен адрес на директора на училището от името на кмета на общината Николай Грозев, в който той се обръща към всички с думите „Поздравявам Ви най-сърдечно по случай 15 септември – първия учебен ден. Ден, който предизвиква трепет в сърцата на всички нас със спомена за първото училище, за първите приятели и учители.“. От своя страна директорът Цветан Цветанов благодари на Община Нова Загора и лично на градоначалника Николай Грозев за оказваната ежедневно подкрепа и в частност за извършеният през летните месеци ремонт на спортната площадка на училището. Той поздрави всички ученици, родители и гости с празника и им пожела „На добър час”. Тържеството продължи с богата празнична програма в изпълнение на възпитаниците на училището.

В двора на СУ“ Христо Ботев“ първия учебен ден започна с внасяне на училищното знаме, последван от химна на Република България. След него, почетно изправени, ученици, учители и родители, изслушаха и официалния химн на училището. Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев и Председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов. Директорът на училището г-жа Бойка Няголова отправи поздрав към учениците, родителите и учителите, пожелавайки им на добър час и новата 2016/2017 учебна година да бъде ползотворна и успешна. Поздравителен адрес от името на кмета на Общината Николай Грозев бе връчен на директора на учебното заведение от г-н Енев. След богата програма с красиви стихове и песни за любимото училище, ученици и учители поеха към класните стаи, готови за нови знания и приключения.

 

 

 

 

 

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев