Община Сливен

Окръженият съд ще гледа по съкратената процедура делото срещу убиеца на 15-годишната Симона

-------------------------------
15.09.2016 / 12:35

Сливенският Окръжен съд ще гледа по съкратената процедура делото срещу убиеца на 15-годишната Симона Великова от Сливен.

Димитър Иванов е признал вината си, а това означава, че присъдата ще бъде постановена в рамките на един ден.

Делото срещу 28-годишния Иванов бе насрочено за 26 юли в Окръжния съд в Сливен, но бе отложено заради неявяване на адвоката на родителите на жертвата. По решение на съда процесът ще протече при закрити врата, тъй като в обвинителния акт се съдържали интимни подробности от живота на 15-годишното момиче.

Инцидентът се случи на 6 ноември 2015 г. в двора на гимназията по икономика. Тогава 28-годишният Димитър Иванов умъртви момичето след като я намушка многократно с нож.

На Иванов са повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство, извършено по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице.

По време на кървавата драма Димитър рани двама - училищният психолог Стефка Султанова и Красимир Митков - познат на Симона. Заседанието на съда ще започне в 14.00 ч. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев