Община Сливен

Делото „Лечков” тръгна в обсада най-вече от роми

Йордан Лечков
21.04.2010 / 14:23

В 14ч. днес започна делото в окръжен съд – Сливен по искане на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета Лечков.

Половин час преди това пред Съдебната палата започна т.нар. протест. Събраха се около 300-350 души, предимно роми от фирмата, чистеща града ЛТБ „България”, от „Гради”, „Лукском” и др. фирми от кметовия обръч. Общински служители свенливо стояха зад тях и не проявиха никакъв ентузиазъм. 10-15 минути след започването на съдебното заседание те се разотидоха тихомълком, както бяха дошли. Освен едно-две скандирания „Лечков! Лечков!” – друго не се чу.

Лечков се появи нахъзен и бойко настроен, придружен от адвокат. Според едни, това бил адв. Ангелов от Варна, според други – адв. Потеров от Бургас. Кметът отдели 3-4 минути на журналистите с думите, че се чуствал добре сред тях и дори настоявал за открито съдебно заседание. Материалите на прокурора изчел вчера и те не били убедителни.

Кога, как, и откъде съдия Галина Нейчева и наблюдавашият делото прокурор Пламен Стефанов влязоха в залата, никой не разбра.

Със свои екипи дойдоха общо двадесетина национални и местни медии, сред които Нова ТВ, ТВ+, в. „Капитал” и др.

Съдебното заседание продължава. Очаквайте новини за решението на съда по-късно следобяд.

Още снимки от новината

Протест в подкрепа на Лечков
Предимно роми стояха най-отпред

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев