Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Размисли след едно интервю със Стефан Радев. Ще отекнат ли истините в него извън брифингите на кмета?

------------------------------------
15.09.2016 / 11:16

Наскоро в сайта „Наблюдател” бе публикувано пространно интервю на колежката Александра Иванова с кмета на Сливен Стефан Радев. То даде по-задълбочена представа за финансовото състояние на общината, за причините за фалита и заложените параметри в Оздравителния план. Интервюто бе препубликувано и в „Седмица”.

Към изнесените от Радев факти около скандалното управленско поведение на бившите кметове, набутали общината в бездънна финансова пропаст чрез сключването на десетки договори без необходимото финансово обезпечение, вероятно могат да се прибавят и други. Въпросът е дали направеният задълбочен анализ и оповестени разкрития стигат до обикновените граждани, немалко от които намират кусур на сегашното управление, което води изтощителна битка за буквалното оцеляване на Сливен като община. Ще отекнат ли тези истини извън зала „Май” и брифингите на кмета, което да даде основание да бъде подкрепен Оздравителния план? И не само това...

В протестите си всички люде, както и тези от Ансамбъла и Симфонични оркестър следва да потърсят сметка от споменатите по-горе управници за нанесените огромни щети на културата и други сфери на обществено-икономическия живот. Да потърсят отговор и от прокуратурата, която вече години наред подминава редица далавери в сферата на обществените поръчки и други общински дейности.

Защото само обществената енергия може да даде тласък за оздравяването и просперитета на общината.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев