Община Сливен

Носителят на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2016 г. е директорът на Кукления театър Ефимия Павлова

-------------------------------
14.09.2016 / 20:55

Обществената комисия за избор на носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” на свое заседание на 12 септември избра за носител на наградата за 2016 г. Ефимия Павлова.

 

Тя е сред най-успешните български куклени актриси, режисьори и директори на театри в цялата страна. Родена в Благоевград, професионалният й път започва от сцената на Държавен куклен театър – Сливен, където работи в продължение на 16 години като актриса и възпитава детската публика на нашия град. От 2001 г. до сега е директор и режисьор-постановчик в Сливенския куклен театър. Основател и директор е и на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Кукленият театър в Сливен е номиниран за най-престижните Национални награди за сценично изкуство на Съюза на артистите в България „Икар”. Под ръководството на директора Ефимия Павлова театърът става лауреат на множество международни отличия. Тя получава плакет „Златна Анима” за международен принос в развитието на кукления театър на 16 LUT FEST – Източно Сараево, Босна и Херцеговина. Актрисата, режисьорът и директор Ефимия Павлова свързва живота си със Сливен и с професионализъм, майсторство и упоритост работи за популяризирането на името на град Сливен и Сливенска община.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев