Община Сливен

Стартира конкурса за детска рисунка " С очите си видях бедата"

-------------------------------
14.09.2016 / 14:08

От днес в зала „Сирак Скитник” в град Сливен са изложени творби на млади художници, участници в областният етап от международния конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Победителите ще бъдат наградени на тържествена церемония на 16 септември от 10,00 часа.

 

Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата като изпълнение на националния календар за извънучилищни дейности.

През 2002 година за първи път конкурсът се провежда в национален мащаб на три етапа – общински, областен и национален. От с 2003 година конкурсът прераства в международен, като се провежда под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

 

През учебната 2015/2016 г. в областния конкурс се включиха над 80 деца. Победителите в конкурса се излъчват от жури под председателството на г-н Ташко Попов директор на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”-Сливен. В състава на журито са включени представители на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в Сливен, както и експерти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Изложбата може да бъде видяна до 18 септември.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев