Община Сливен

ГЕРБ осъди поругаването на европейското знаме от русофили

------------------------------------
14.09.2016 / 10:55

ГЕРБ осъди акта на поругаване на европейското знаме и на знамето на НАТО, които бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия".

В декларация от името на парламентарната група се посочва, че е недопустимо да се злоупотребява с чувствата на българските граждани по отношение на исторически събития за постигане на политически цели през 2016 г.

"Безцеремонното налагане на разединение сред българските граждани е неприемливо. Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяне помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО", категорични са от управляващата партия.

От ГЕРБ считат за безотговорно историята да се обвързва с днешните международни отношения.

И подчертават, че България е част от демократична и справедлива Европа.

"Защото в трудните времена, пред които е изправена цяла Европа, ни е нужно обединение, а не популизъм и омраза. България е част от силна и обединена Европа – ние сме длъжни да поддържаме разбирателството и да съхраняваме ценностите на справедливост и солидарност, а не да насаждаме омраза и разделение", се посова още в декларацията на ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов призоваха да не се злоупотребява с благодарността на българския народ към тези, които в трудни моменти са помагали на страната ни.

"Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването. Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?", запитаха от ГЕРБ. Оттам посочват още, че нищо не може да оправдае и мълчанието на БСП и техния кандидат Румен Радев. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев