Община Сливен

Зов за помощ от една сливенска майка: Помогнете на сина ми Камен!

-------------------------------
13.09.2016 / 16:06

В края на Август 2016 г. Камен (на 2 години и 6 месеца) беше диагностициран с диагнозата Агресивен фиброматозен тумор на костта на долната челюст.

Това е изключително рядко заболяване, което се среща по- често в зряла възраст. При децата случаите на това заболяване се броят на пръсти.

По своята същност туморът не дава метастази, но агресивно атакува костта, към която е прикрепен и я унищожава. Единственото лечение е оперативно премахване на тумора и засегната част от костта и реконструкция на долната челюст.

В България лекарите почти нямат опит с подобни случаи.

Лекарите в Университетската клиника по лицево- челюстна и пластична хирургия със Вюрцбург, Германия се заеха със случая, като операцията трябва да се направи час по- скоро, защото с всеки изминал ден шансовете на Камен да се възстанови се стопяват.

По първоначални оценки операцията ще струва 24 000 Евро. В сряда заминаваме за клиниката в Германия, където ще му направят допълнителни изследвания и ще могат да дадат точна цена на лечението с оглед на текущото му състояние.

Туморът е с много агресивен растеж, а снимките, които лекарите имат са от преди 3 седмици. По- точна информация ще имам след няколко дни. Молим всички, които имат възможност да помогнат на това слънчево дете да изживее пълноценно детството си и да оздравее.

 

IBAN: BG04STSA93000023851348

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

Титуляр: Камен Петров Меретев

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев